Aside

Jämjöhalvan, debut-halvmaran – Race report

Lars, Mia, Karla och jag innan starten till Jämjöhalvan!

Lars, Mia, Karla och jag innan starten till Jämjöhalvan!

Jämjöhalvan är ett halvmarathon som min goda vän Karla har pratat väldigt gott om och när hon samlade ihop lite vänner för att springa denna (och överraskningskalas för bästaste Patrik! 😀 ) så var jag ju bara tvungen att hänga på! Med tanke på slutresultatet så är jag rätt nöjd att jag följde med!

Uppladdningen till loppet måste ha varit mitt sämsta någonsin. Inte nog med att jag började rätt sent med att springa långt igen efter mitt sommaruppehåll så var loppet mitt i en övning med försvarsmakten! Jag lyckades få permission för att åka ner och springa och fira, med förbehållet att det inte fick överstiga 24h frånvaro. Det innebar att jag var tvungen att köra ner till Karlskrona på lördagsmorgonen (revelj 05.00 och ca 4h körtid) för att börja springa så fort jag kom ner egentligen. Tillbaka till Skövde på natten efter lite fest med Patrik med ankomst ca 02.00. En lång dag helt enkelt! :)

Continue reading

Gallery

Vattenfall World Triathlon Stockholm – Race Report

Lite nervös innan start? :)

Lite nervös innan start? :)

Ja, den kommer lite sent, men det får ni leva med! För ungefär två veckor sedan åkte jag upp till Stockholm tillsammans med mina största fans, mina föräldrar :) Det var nämligen dags för den, hittills, största tävlingen i mitt liv! Vattenfall World Triathlon Stockholm, ett olympiskt triathlon mitt i Stockholm! Jag var rätt nervös, men inte så mycket som jag hade trott. Jag hade nog ställt in mig på att jag skulle behöva ställa in tävlingen med tanke på min trasiga hälsena. Jag testade dock att springa på den någon dag innan och eftersom det gick bra så var det bara att åka upp till start!

Continue reading

Älmtamåla triathlon – Race Report

Gör i ordning min utrustning på växlingsplatsen!

Gör i ordning min utrustning på växlingsplatsen!

Triathlon, i Blekinge, på semestern? Japp, och roligt var det! Jag och Karla anmälde oss till Älmtamåla triathlon bara veckan innan vi skulle ner på lite semester. Verkade vara ett litet trevligt lopp, tydligen hade en av Karlas klubbkompisar tipsat om den. När vi kom dit och såg hur många som var anmälda så blev jag lite förvånad. Bara 8 anmälda i vår klass?! Nog för att jag visste att det inte skulle vara stort, men wow! Det fanns dock en annan klass, grusklassen, som hade fler triathleter, runt 30. I grusklassen skulle man simma 200m, cykla 15km och springa 2km, så det var ett perfekt lopp för de som ville prova på triathlon. Jag och Karla skulle dock köra olympisk (vi blev till slut 11 tävlande i vår klass)!

Continue reading

Image

Karlskronas stadslopp – Race Report

Mycket nöjda NocOutare i mål på Karlskronas Stadslopp!

Mycket nöjda NocOutare i mål på Karlskronas Stadslopp!

När man sitter såhär efteråt, i en skön fåtölj utomhus i Johannishus strax utanför Karlskrona, och funderar på loppet igår, så kan man inte annat än vara nöjd med tillvaron. Jag sprang för första gången, officiellt, under 45 minuter på 10 km. I början av året så hade jag sagt att det hade varit en omöjlighet.

Jag satt i början av året med min coach och väldigt gode vän Karla och funderade över vilka mina mål skulle vara i år. Jag sa att springa milen under 50 min skulle vara ett av målen, men att jag kanske skulle klara av det först i slutet av året. Under 50 kom jag redan på Blodomloppet i Linköping i början av sommaren. Nu har jag alltså tagit nästa steg och sänkt mig till under 45. Det känns helt otroligt! Continue reading

Image

Gammalkil mini-tri – Race Report

gruppfoto

Det var mest en slump att jag åkte på den här tävlingen. Såg på Facebook att några från Linköpings triathlon klubb skulle dit, vilket gjorde mig lite nyfiken. Hittade tävlingen på nätet och såg att det var en rätt kort distans OCH att det var ett folkfest-triathlon! Dvs att det är allt ifrån elit till motionärer med treväxlad cykel och cykelkorg 😀 Bestämde mig för att åka dit och efteranmäla mig.

Kom dit redan vid 12-tiden eftersom efteranmälan stängde 12.30, men tävlingen började inte fören kl 14, vilket var lite segt. Relativt många NocOutare där, vilket var kul eftersom jag åkte ensam. Fick banprofilen förklarad för mig och lite andra tips och trix :)

Continue reading

Nocout KM Olympisk Tri – Race Report

Andra Triathlon:et någonsin, första på olympisk distans. Lite nervöst i början, men tror att jag inte brydde mig så mycket. Det fick liksom gå som det går. Åt inte så jättebra innan, något att tänka på till nästa tävling.

Fick rätt bra ordning på växlingsplatsen. Hade rätt utrustning med mig etc.

Simningen gick sådär. Våtdräkten funkade jättebra. Crawlade så mycket som jag orkade så bröstsimmade jag till nästa boj och så fortsatte jag. Kom in på 37 minuter, vilket var hyfsat med tanke på ovan. Borde kunna få ner det till 30 min i alla fall, nu när jag börjat med simövningar.

Continue reading