Aside

Jämjöhalvan, debut-halvmaran – Race report

Lars, Mia, Karla och jag innan starten till Jämjöhalvan!

Lars, Mia, Karla och jag innan starten till Jämjöhalvan!

Jämjöhalvan är ett halvmarathon som min goda vän Karla har pratat väldigt gott om och när hon samlade ihop lite vänner för att springa denna (och överraskningskalas för bästaste Patrik! 😀 ) så var jag ju bara tvungen att hänga på! Med tanke på slutresultatet så är jag rätt nöjd att jag följde med!

Uppladdningen till loppet måste ha varit mitt sämsta någonsin. Inte nog med att jag började rätt sent med att springa långt igen efter mitt sommaruppehåll så var loppet mitt i en övning med försvarsmakten! Jag lyckades få permission för att åka ner och springa och fira, med förbehållet att det inte fick överstiga 24h frånvaro. Det innebar att jag var tvungen att köra ner till Karlskrona på lördagsmorgonen (revelj 05.00 och ca 4h körtid) för att börja springa så fort jag kom ner egentligen. Tillbaka till Skövde på natten efter lite fest med Patrik med ankomst ca 02.00. En lång dag helt enkelt! :)

Continue reading

Status

NocOut KM 1500m

Kyligt men annars härligt väder på KM 1500m. Ganska mäktigt att springa på arenan vid Campus, bra upplyst och fin bana. Rätt många som dök upp och precis som vanligt på senare tid så kände man igen nästan ingen alls. Klubben har växt något enormt de sista åren.

Bra upplyst bana!

Bra upplyst bana!

Först sprang tjejerna och killarna tog tid, innan det var dags för killarna att springa med tjejerna som tidtagare. Med tanke på att jag slog mig när jag körde motocross i helgen så visste jag inte riktigt hur snabbt jag kunde springa. Hade heller aldrig sprungit distansen innan så visste inte direkt vilket tempo jag skulle lägga mig på. Tänkte mig att 4 min/km kanske vore lämpligt. Såhär i efterhand borde jag nog kanske lagt mig mer på 3.30, det tror jag att jag hade klarat. Jag hade ett snitt på 3.45 när jag kom in i mål och då spurtade jag de sista 200m.

Status

Tråkigt att vara skadad :(

När jag var ute och sprang för några dagar sedan så kunde jag knappt ta några steg alls. Tvingade mig genom en 2.5 km (!!!) löprunda som gick så långsamt att man kan tro att jag gick den. Har vilat foten sedan dess, men det innebär också att man måste avstå från en massa roligt som dans, volleyboll och löpning. Förhoppningen är att det bara är en inflammation i hälsenan. Är det inte det så har jag ett stort problem framför mig, särskilt eftersom jag har två tävlingar på gång, stadsloppet i Norrköping men även triathlonet i Stockholm nästa helg. Skulle suga om jag inte kunde tävla på det… Antar att jag får öva mig rejält på att simma de närmsta dagarna i alla fall. Tänkte testa foten på en kort runda imorgon, förhoppningsvis så är det bättre. Wish me luck!

Image

Karlskronas stadslopp – Race Report

Mycket nöjda NocOutare i mål på Karlskronas Stadslopp!

Mycket nöjda NocOutare i mål på Karlskronas Stadslopp!

När man sitter såhär efteråt, i en skön fåtölj utomhus i Johannishus strax utanför Karlskrona, och funderar på loppet igår, så kan man inte annat än vara nöjd med tillvaron. Jag sprang för första gången, officiellt, under 45 minuter på 10 km. I början av året så hade jag sagt att det hade varit en omöjlighet.

Jag satt i början av året med min coach och väldigt gode vän Karla och funderade över vilka mina mål skulle vara i år. Jag sa att springa milen under 50 min skulle vara ett av målen, men att jag kanske skulle klara av det först i slutet av året. Under 50 kom jag redan på Blodomloppet i Linköping i början av sommaren. Nu har jag alltså tagit nästa steg och sänkt mig till under 45. Det känns helt otroligt! Continue reading