Årets första MTB-tur!

Härligt att vara ute på MTBn igen, hade glömt hur roligt det var!

Härligt att vara ute på MTBn igen, hade glömt hur roligt det var!

Va skönt! Igår åkte jag över till Norrköping för att åka lite MTB i skogarna kring Lillsjön tillsammans med Karla. Vädret på väg till Norrköping var inte direkt lovande, mulet och regn. Väl ute i skogen var det ingen fara dock, lite stänk någon gång fick man väl på sig och det var lite halt på vissa bergsknallar.

Det märktes dock att jag inte kört på ett tag, oj vad jag fegade! Där Karla bara susade förbi satt jag på bromsen hela vägen, t.ex. när vi cyklade ner för skidbacken! Och det märktes så tydligt med mina skrikande bromsar, usch! Det var en härlig blandning av tekniska stigar och grusvägar vilket var roligt. Några stigningar fick jag hoppa av på, men jag körde på rätt många ställen där man var rätt rädd 😀

Det är så kul för att trots att jag kanske är rätt stark på räcern så betyder inte det så mycket på MTBn då man aktiverar hela kroppen på ett annat sätt! Man måste vara med och parera med hela kroppen när man är ute i skogen (eller jag behöver det i alla fall 😀 ). På räcern är det bara att ligga och trycka på, väldigt enkelt.

Det hade varit lättare om jag hade haft clips på skorna och pedalerna, nu när jag körde så hoppade fötterna av från pedalerna. Det var jobbig eftersom man inte fick dem helt rätt när jag skulle få ner dem igen. Hoppar de till och det dessutom kommer en backe så kan det sabba rätt mycket. Bra lärdom dock och något som är hyfsat lätt att åtgärda! Frågan är hur mycket jag vill lägga på cykeln med tanke på hur mycket det är att göra. Måste jag byta bromsar, pedaler osv så kanske det är bättre att sälja och satsa på något bättre? Köp-suget är stort! 😀

Gallery

Äventyret med Team Rynkeby Jönköping (pre-Paris)

Delar av TRJ i rapsåkern.

Delar av TRJ i rapsåkern i Varberg.

Ett av de största äventyren i år har varit min resa till Paris med Team Rynkeby. Lite kort så handlar det om att samla ihop pengar till barncancerfonder, ni som vill läsa mer om Team Rynkeby kan göra det här. Jag tror att de flesta som kommer att läsa detta redan vet vad det är för något. Jag kommer att dela upp det i flera inlägg, varav det här kommer att handla om tiden innan resan! Liten varning innan jag sätter igång bara, det kommer antagligen vara rätt stora inlägg med många bilder, de flesta oredigerade. Eftersom det är så många och stora bilder så har jag varit tvungen att dra ner på kvalitén på dem. Får se om jag kan lösa det till senare inlägg. Vill du ha bilderna i fullstorlek så går det bra att kontakta mig.

Äventyret började för de flesta av medlemmarna redan i september förra året. För min del så började det i vintras när min goda vän Karla frågade ifall inte jag ville hänga med och hjälpa till i serviceteamet, de hade nämligen ett stort behov av någon med lastbilskörkort. Det krävdes väl lite övertalning, men till slut gick jag med. Det var ju ändå för en väldigt god sak som vi skulle ta oss ner till Paris. Dock var en stor del av varför jag gick med för att göra något för Karla som redan hade gjort så mycket för mig när jag hade det svårt. Det visade sig att det var rätt beslut, för vilket äventyr det har varit!

Continue reading