Aside

Jämjöhalvan, debut-halvmaran – Race report

Lars, Mia, Karla och jag innan starten till Jämjöhalvan!

Lars, Mia, Karla och jag innan starten till Jämjöhalvan!

Jämjöhalvan är ett halvmarathon som min goda vän Karla har pratat väldigt gott om och när hon samlade ihop lite vänner för att springa denna (och överraskningskalas för bästaste Patrik! 😀 ) så var jag ju bara tvungen att hänga på! Med tanke på slutresultatet så är jag rätt nöjd att jag följde med!

Uppladdningen till loppet måste ha varit mitt sämsta någonsin. Inte nog med att jag började rätt sent med att springa långt igen efter mitt sommaruppehåll så var loppet mitt i en övning med försvarsmakten! Jag lyckades få permission för att åka ner och springa och fira, med förbehållet att det inte fick överstiga 24h frånvaro. Det innebar att jag var tvungen att köra ner till Karlskrona på lördagsmorgonen (revelj 05.00 och ca 4h körtid) för att börja springa så fort jag kom ner egentligen. Tillbaka till Skövde på natten efter lite fest med Patrik med ankomst ca 02.00. En lång dag helt enkelt! :)

Continue reading

Gallery

Vattenfall World Triathlon Stockholm – Race Report

Lite nervös innan start? :)

Lite nervös innan start? :)

Ja, den kommer lite sent, men det får ni leva med! För ungefär två veckor sedan åkte jag upp till Stockholm tillsammans med mina största fans, mina föräldrar :) Det var nämligen dags för den, hittills, största tävlingen i mitt liv! Vattenfall World Triathlon Stockholm, ett olympiskt triathlon mitt i Stockholm! Jag var rätt nervös, men inte så mycket som jag hade trott. Jag hade nog ställt in mig på att jag skulle behöva ställa in tävlingen med tanke på min trasiga hälsena. Jag testade dock att springa på den någon dag innan och eftersom det gick bra så var det bara att åka upp till start!

Continue reading

Älmtamåla triathlon – Race Report

Gör i ordning min utrustning på växlingsplatsen!

Gör i ordning min utrustning på växlingsplatsen!

Triathlon, i Blekinge, på semestern? Japp, och roligt var det! Jag och Karla anmälde oss till Älmtamåla triathlon bara veckan innan vi skulle ner på lite semester. Verkade vara ett litet trevligt lopp, tydligen hade en av Karlas klubbkompisar tipsat om den. När vi kom dit och såg hur många som var anmälda så blev jag lite förvånad. Bara 8 anmälda i vår klass?! Nog för att jag visste att det inte skulle vara stort, men wow! Det fanns dock en annan klass, grusklassen, som hade fler triathleter, runt 30. I grusklassen skulle man simma 200m, cykla 15km och springa 2km, så det var ett perfekt lopp för de som ville prova på triathlon. Jag och Karla skulle dock köra olympisk (vi blev till slut 11 tävlande i vår klass)!

Continue reading

Image

Gammalkil mini-tri – Race Report

gruppfoto

Det var mest en slump att jag åkte på den här tävlingen. Såg på Facebook att några från Linköpings triathlon klubb skulle dit, vilket gjorde mig lite nyfiken. Hittade tävlingen på nätet och såg att det var en rätt kort distans OCH att det var ett folkfest-triathlon! Dvs att det är allt ifrån elit till motionärer med treväxlad cykel och cykelkorg 😀 Bestämde mig för att åka dit och efteranmäla mig.

Kom dit redan vid 12-tiden eftersom efteranmälan stängde 12.30, men tävlingen började inte fören kl 14, vilket var lite segt. Relativt många NocOutare där, vilket var kul eftersom jag åkte ensam. Fick banprofilen förklarad för mig och lite andra tips och trix :)

Continue reading

Status

Största tävlingen i mitt liv (hittills)

Anmälde mig till den största tävlingen i mitt liv idag. Nervös som få. Det handlar om Vattenfall World Triathlon Stockholm som går av stapeln den 24 augusti. Skrev upp mig för olympisk distans. Själv distansen har jag gjort förut, minst en kanske två gånger innan tävlingen, så det är inte det jag är nervös över. Det är deltagarantalet som gör mig skraj! Beräknat 4000 triathleter som kommer tävla! Har aldrig varit på så stor tävling. Det är ju så mycket mer officiellt och så mycket mer att tänka på om man jämför med mina tidigare tävlingar. Då har det ju bara varit att man åkt ut till Ljung, strax utanför Linköping, och bara kört med ungefär 40 andra deltagare. På VWTS kommer det var 100 gånger så många! 100 gånger! Helt sjukt ju! I storstaden dessutom, antagligen med jättemycket folk som tittar på! Ahhhh!

Continue reading