Image

Karlskronas stadslopp – Race Report

Mycket nöjda NocOutare i mål på Karlskronas Stadslopp!

Mycket nöjda NocOutare i mål på Karlskronas Stadslopp!

När man sitter såhär efteråt, i en skön fåtölj utomhus i Johannishus strax utanför Karlskrona, och funderar på loppet igår, så kan man inte annat än vara nöjd med tillvaron. Jag sprang för första gången, officiellt, under 45 minuter på 10 km. I början av året så hade jag sagt att det hade varit en omöjlighet.

Jag satt i början av året med min coach och väldigt gode vän Karla och funderade över vilka mina mål skulle vara i år. Jag sa att springa milen under 50 min skulle vara ett av målen, men att jag kanske skulle klara av det först i slutet av året. Under 50 kom jag redan på Blodomloppet i Linköping i början av sommaren. Nu har jag alltså tagit nästa steg och sänkt mig till under 45. Det känns helt otroligt!

Vilken underbar stad Karlskrona är. Varje gång jag kommer hit så blir jag helt lyrisk över sommar, sol och vatten överallt. Jag är rejält avundsjuk på Karla som har ett sånt här ställe att åka till varje sommar.

Stadsloppets bansträckning var om inte annat väldigt vacker att springa. Den var dock inte helt optimal för att slå rekord på. Underlaget var nog det jobbigaste, det växlade mellan kullersten, grus, sand, gräs, trottoarkanter och asfalt. Många skarpa kurvor, ibland med uppförsbacke direkt efteråt och grus i kruvan, gjorde att man inte kunde hålla ett jämt tempo. Det var dock en väldigt fin bana på så sätt att man fick se mycket av Karlskrona, mycket publik som hejade på och allmänt trevlig stämning. Mycket och bra funktionärer som stod och pekade oss i rätt riktning, även om banan var väl uppmärkt och avgränsad. Den bästa funktionären var dock underbara Karla som stod och hejade på oss! Även Patrik och Emi dök upp på andra varvet och vinkade, kul!

Tiden då… Jag kom in i mål på 44:18, ett personbästa och rekord, även om man räknar med träningspass. Helt otroligt! Jag är så nöjd! När jag kom till Karlskrona trodde jag verkligen inte att jag skulle klara av det. Jag sprang nämligen en 5 km-runda i syfte att få upp farten i benen i tisdags, där jag hade problem med att överhuvudtaget hålla 4:30-tempo på 5 km. Hur skulle jag då kunna klara av att göra det på 10? Men på något sätt lyckades jag. Jag tror att det måste vara min envishet som gjorde det den här gången, pannbenet sprang åt mig det sista varvet.

Det var även jättekul att springa med Mia den första sträckan. Hon släppte dock efter 2,5 km, vilket jag har lite dåligt samvete över. Nästa gång springer jag hela vägen med henne istället, det är roligare att gå i mål samtidigt. Nu ville jag dock försöka slå 45, jag får ha det som ursäkt!

Bilderna är tagna av Karla, copyright tillhör henne.

Nu ska jag ta och fortsätta njuta av sol, frid och härlighet i Johannishus, så får vi se om det blir ytterligare ett blogginlägg om ett rekord på Triathlonet på lördag, man vet aldrig! Avslutar med en liten mobilbild på min medalj :)

44:18 blev sluttiden på 10 km på Karlskronas stadslopp!

44:18 blev sluttiden på 10 km på Karlskronas stadslopp!

2 thoughts on “Karlskronas stadslopp – Race Report

    • mikael says:

      Tack kompis! Trodde verkligen inte innan att jag skulle klara av målet, men det gick på något sätt ändå :) Jättekul att du var där och hejjade!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *