Status

Long time no see!

Ja, det har inte blivit mycket skrivet här på ett tag nu, men jag har en bra ursäkt, jag lovar! Jag har nämligen varit på en helt underbar semester till Australien och Kina sen i början av december. Nu när jag är tillbaka igen så tänkte jag försöka börja skriva lite och förhoppningsvis kommer det komma upp lite bilder från semester inom kort. Tar lite tid att gå igenom 25000 bilder bara!

Träningsmässigt var semestern inte så bra. Mitt knä är trasigt så jag kunde inte springa så mycket. Många promenader blev det däremot och jag försökte köra lite övningar på rummet på kvällarna. Lyckades faktiskt för första gången i mitt liv göra 100 situps! Det har jag dock tappat sen dess, så nu är målet att komma upp på den nivån igen tillsammans med lite andra core-övningar som man kan göra hemma. Övrigt så har mitt gym-kort gått ut så jag letar febrilt efter ett gym som inte är svindyrt. Tyvärr så verkar de flesta ligga på ungefär samma pris, 350kr/månad efter företagsrabatt.

Nu gäller det att försöka komma igång igen, om jag över huvud taget ska kunna komma i mål på IM. Börjar med cykeln där jag köpt en trainer till lägenheten och simningen där jag ska börja en crawlkurs. Löpningen får jag ta som den kommer, längsta jag sprungit på några månader är 5km… inte så bra, men jag vill inte stressa och dra på mig ännu mer skador heller. Får se vad sjukgymnasten säger nästa vecka, tills dess har jag några mil på cykeln att göra! :)

Status

Härlig måndagskväll med fina Karla och Patrik!

Åh, vilken härlig måndagskväll det blev den här veckan! Det började med ett Core-pass på Actic tillsammans med Karla, följt av ett spinningpass. Såhär dagen efteråt frågade jag Karla om hon också hade träningsvärk, men det var tydligen bara jag som är svag 😀 När vi var klara med träningen så blev det middag hemma hos Karla och Patrik, maten var färdiglagad när vi kom dit så det var bara att sätta sig och äta. Patrik hade lagat lövbiff med rostad potatis och tzatziki, mmmm. Till efterrätt blev det pumpapaj och grädde! Patrik överraskade mig under middagen med en väldigt omtänksam födelsedagspresent, en adapter med usb-uttag, perfekt när jag ska ut och resa!

Efter maten satte vi oss och tittade på adventskalendern (två gånger till och med, den var ju så kort!) och myste i soffan. Det var så länge sen jag tränade och hängde med Karla och Patrik, har saknat det!

Mys i soffan med Emi, Karla, Patrik och Rebecca!

Mys i soffan med Emi, Karla, Patrik och Rebecca!

 

Status

Skoj socialdans till storband

Igår var jag och dansade Lindy till storband på Landerydsgården och OJ va skoj det var! Efter ett par danstillfällen som inte gått så bra så kändes det skönt när det äntligen släppte och gick bra! Måste nog varit ett av de roligaste tillfällena hittills faktiskt :) Till och med några swingouter satt där de skulle 😛

Det var även premiär för min dans-outfit och jag är väldigt nöjd! Ska försöka få till några variationer med väst, fluga osv, men som ett första steg så funkar det jättebra! Missade att ta några foton, så får försöka komma ihåg det till nästa gång!

Status

NocOut KM 1500m

Kyligt men annars härligt väder på KM 1500m. Ganska mäktigt att springa på arenan vid Campus, bra upplyst och fin bana. Rätt många som dök upp och precis som vanligt på senare tid så kände man igen nästan ingen alls. Klubben har växt något enormt de sista åren.

Bra upplyst bana!

Bra upplyst bana!

Först sprang tjejerna och killarna tog tid, innan det var dags för killarna att springa med tjejerna som tidtagare. Med tanke på att jag slog mig när jag körde motocross i helgen så visste jag inte riktigt hur snabbt jag kunde springa. Hade heller aldrig sprungit distansen innan så visste inte direkt vilket tempo jag skulle lägga mig på. Tänkte mig att 4 min/km kanske vore lämpligt. Såhär i efterhand borde jag nog kanske lagt mig mer på 3.30, det tror jag att jag hade klarat. Jag hade ett snitt på 3.45 när jag kom in i mål och då spurtade jag de sista 200m.

Status

Motocross!

Blev glatt överraskad när Johnny hörde av sig och frågade ifall inte jag ville hänga med och åka lite motocross i lördags. Självklart hänger man med och testar något nytt! Efter en lång bilresa kommer vi fram, byter om och börjar köra.

Nu kör vi!

Nu kör vi!

Inte den vanliga utrustningen jag brukar ha på mig när jag sitter på en cykel direkt 😉 .

Continue reading

Status

Svamp, where art thou?!

Inte en ända kantarell i sikte på hela promenaden igår! Inte ens på de ställen där det alltid brukar finnas svamp annars. Nej, det var en lögn, jag hittade faktiskt 4 st trattkantareller som var så små att man kunde förväxla dem med små fingersvampar. Nåja, det var en skön promenad i skogen i alla fall och den tasmanska djävulen fick rasta av sig med :)

Diesel och jag ute på svampjakt!

Diesel och jag ute på svampjakt!

Status

Härliga Jämtland!

Magisk morgon!

Magisk morgon!

Nu är vi på väg hem efter en härlig veckas semester i Jämtland. Frisk luft, fina skogar och berg, ett härligt liv helt enkelt. Många promenader med hundarna och några roliga åkturer med hjulingarna. Nästa gång ska jag helt klart ha med mig en bättre kamera än min mobil!

Nästa gång ska jag nog ha med mig sovsäck och liggunderlag och sova över i vindskyddet. Det hade varit perfekt i år med tanke på vädret, över 20 grader varje dag! Ser fram emot att åka upp igen!

Status

Argh, vilken idiot man är! #Ironman2015

Suget började ju egentligen när jag läste Johannas blogg och läste om hennes IM äventyr. Då hade jag dock fortfarande tanken i huvudet att jag aldrig skulle kunna klara något sådant, men man var ju än dock sugen. Sen kom Ironman 2014 och många som man känner åkte dit och tävlade. Man såg på youtube-klipp, såg bilder och berättelser på Facebook (värt att nämna är Håkans inlägg som var väldigt kul att läsa och inspirerande). Man såg att anmälan öppnade och tog sig en funderare, var det dags? Nej, sa jag, jag vill nog springa ett marathon innan, köra en HIM osv för att förbereda mig mer…

Så skickar Håkan ett meddelande på Facebook och säger att han tycker att jag borde anmäla mig. Efter lite snack med honom och närmare en timmas diskussion med mig själv och mina nära och kära så var jag anmäld. Vad i hela helvete har jag gett mig in på?! Nu i efterhand som ångesten och nervositeten kommer. Kommer jag klara det? Jag vet inte, men jag kommer försöka i alla fall!

Status

Tråkiga nyheter från sjukgymnasten

Det verkar som att jag måste avstå från löpningen i några veckor och rehaba hälsenan istället. Det gjorde att jag missade stadsloppet i Norrköping, ett lopp som jag sett fram emot rätt länge. Det blir också lite tajt med olympiska i Stockholm nästa helg… Har fortfarande inte bestämt mig hur jag ska göra. Kör jag och skadar mig ännu värre så skulle det vara jättetråkigt :( Men samtidigt vill jag ju köra, det kanske inte är så farligt ändå? Beslut…

Under tiden så har man ju mer tid till att göra annat, så nu börjar det äntligen att se lite bättre ut i lägenheten! 😀 Fortfarande mycket kvar att göra men det börjar gå åt rätt håll i alla fall!